GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI 

GİZLİLİK
Alfa Bilgisayar Tek. Gıda Reklam Yay. San. Ve Tic. Ltd. Şti. (“ALFA”) olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, işbu ALFA Gizlilik ve Güvenlik Politikası (“Politika”), üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. ALFA Çerez Politikası iş bu Politika’nın ayrılmaz parçasıdır.
İşbu Politika’nın amacı, ALFA tarafından işletilmekte olan www.alfa.com.tr internet sitesi ile mobil uygulamanın (ikisi birlikte “Site” olarak anılacaktır) işletilmesi sırasında Site üyeleri/ziyaretçileri/kullanıcıları (hepsi birlikte “Veri Sahibi” olarak anılacaktır) tarafından ALFA ile paylaşılan veya ALFA’nın, Veri Sahibi’nin Site’yi kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.
Site’de sunulan hizmetleri kullanmanız halinde bu Gizlilik Politikası'nın şartlarını kabul etmiş olursunuz. Eğer bu Gizlilik Politikasını ve Site hizmetlerinin her biri için kullanıma ilişkin ilgili sözleşmeleri kabul etmiyorsanız Site’nin sunduğu hizmetleri kullanmamalısınız. 
Aşağıda ALFA tarafından işlenen ve Kanun uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Politika kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.
- Kimlik Bilgisi
- İletişim Bilgisi
- Kullanıcı Bilgisi
- Kullanıcı İşlem Bilgisi
- İşlem Güvenliği Bilgisi
- Finansal Bilgi
- Pazarlama Bilgisi
- Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirilecektir.

KİŞİSEL VERİ İŞLEME AMAÇLARI VE ÇERÇEVESİ 
ALFA, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin Site üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması, sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Site’nin işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere ALFA tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, ALFA tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, ALFA ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile ALFA’nın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.
Veri Sahibi’nin, üyelik sözleşmesi kapsamındaki açık rızası ile ALFA, Veri Sahipleri’nin Site üzerindeki hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması, doğrudan pazarlama ve yeniden pazarlama, Veri Sahibi’ne özel promosyon önerilerinin oluşturulması ve Veri Sahibi’ne iletilmesi ve bu kapsamda elde edilen verilerin her türlü reklam ve materyal içeriğinde kullanılması amacıyla veri işleyebilecektir.
ALFA tarafından kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak; kullanıcılara ait kişisel verilerin aktarımı, kişisel verilerin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi, kişisel veri sahibi olarak kullanıcıların hakları hususları, www.alfa.com.tr adresindeki, 6698 sayılı Kanun Kapsamında ALFA tarafından hazırlanan, Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metninde belirtilmiştir. Yine hakların kullanımına ilişkin talepler, bu Metinde belirtilen yöntemlerle ALFA’ya iletilebilecektir. ALFA, söz konusu talepleri otuz gün içerisinde sonuçlandıracaktır. ALFA’nın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır. 
Bu kapsamda vereceğiniz bilgiler, sizin haberiniz veya onayınız olmadan ya da yasal yükümlülük altında bulunmadığı sürece üçüncü bir şahıs veya firma ile paylaşılmayacak ve işleme amacı dışında kullanılmayacaktır. ALFA, kişisel verilerinizi güvenli bir şekilde korumayı taahhüt eder. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik teknik ve idari tedbirler çeşitli yöntemler ve güvenlik teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Sitemizin kullanımı sırasında oluşabilecek herhangi bir hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme, bilgisayar virüsü, hat ve/veya sistem arızası sonucunda ortaya çıkabilecek doğrudan veya dolaylı zarar ve masraflardan ALFA sorumlu değildir.
ALFA üzerinden başka uygulamalara link verilmesi halinde ALFA, link verilen uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.
Sitemizde yer alan bilgi, materyal ve bunların düzenlenmesi konusundaki telif hakları, ALFA’ya aittir. Sitemizin içerdiği bilgi ve materyallere dair tüm telif hakları, tescilli marka, patent, entelektüel ve diğer mülkiyet hakları kurumumuzda saklıdır. Herhangi bir kişi/kuruluş, önceden kurumun yazılı iznini almadıkça, sitemizin belli bir kısmını başka bir web sitesinde kullanamaz veya sitemize başka bir web sitesinin bağlantısını kuramaz.
Sitemizde yer alan her türlü tablo ve grafikler www.alfa.com.tr tarafından genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu nedenle bu internet sitesinde yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu tablolara dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak doğrudan veya dolaylı her türlü maddi/manevi zararlar ve masraflardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zarar ve masraflardan dolayı ALFA sorumlu değildir.
Kullanıcı, işbu Politikaya konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal www.alfa.com.tr adresinden güncelleyeceğini taahhüt eder. Kullanıcı’nın güncel bilgileri sağlamamış olması halinde ALFA’nın herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.
ALFA’ya ait bu sayfaya ve/veya www.alfa.com.tr internet sitesinin herhangi bir sayfasına girerek, yukarıda bulunan koşullarla bağlı olmayı kabul etmiş olursunuz. Yukarıda yer alan koşulları kabul etmiyorsanız bu internet sitesini kullanmamalısınız.

GÜVENLİK 
ALFA yetkisiz erişime, değişikliğe, ifşaya ya da topladığımız ve sakladığımız kişisel verilerinizin imha edilmesine ilişkin koruma sağlamak amacıyla uygun güvenlik önlemlerini almaktadır. Bu önlemler, veri türüne ve hassasiyetine göre farklılık gösterir. Ancak, internet üzerinden sağlanan tüm sistemlerde olduğu gibi %100 güvenlik garantisi söz konusu değildir; izinsiz erişim riski her zaman mevcuttur. Dolayısıyla ALFA ile aranızdaki iletişimler, hizmetler veya hizmetler aracılığıyla topladığımız verilerle bağlantılı olarak bize sağladığınız herhangi bir bilginin üçüncü taraflarca yetkisiz erişimden uzak olacağı garanti edilemez. Şifreniz, güvenlik sistemimizin önemli bir parçasıdır ve şifrenizi korumak sizin sorumluluğunuzdadır. 
Bu çerçevede, şifrenizi internette başka yerde kullanmayın ve asla başkalarıyla paylaşmayınız. Güçlü olmayan ve kolay tahmin edilebilecek bir şifre (adınız veya yaygın kelimeler) kullanmayınız. Şifrenizi herhangi bir kağıda yazarak ortada bırakmayınız. Güvenliğinden emin olmadığınız alanlardan (internet cafe vb.) veya 3. kişilere ait bilgisayarlardan giriş yapmayınız. Başkalarıyla paylaştığınız bir bilgisayarı kullandıktan sonra hesabınızdan çıkış yapınız. Şifrenizin ya da hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız şifrenizi hemen değiştirmeli ve endişeleriniz konusunda bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.
ALFA, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

ÇEREZ POLİTİKASI 
Alfa Bilgisayar Tek. Gıda Reklam Yay. San. Ve Tic. Ltd. Şti. (“ALFA”) olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan kişilerin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.
Çoğu web sitesinde olduğu gibi, alfa.com.tr ile mobil uygulamanın (ikisi birlikte “Site” olarak anılacaktır) ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.

ÇEREZLER NEDİR VE NEDEN KULLANILMAKTADIR? 
Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.
Site’de, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:
Site’nin hizmet verebilmesi için kimlik doğrulama ve güvenlik gibi gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, çerezler ALFA'ya erişiminizde kimliğinizi doğrulamaya, Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmenize gerek kalmamasına ve yetkisiz tarafların hesaplarınıza erişmesini engellemeye yardımcı olur. 
Site’yi analiz etmek ve Site performansını arttırmak. Örneğin, çerezler Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması ile ALFA'yla nasıl iletişime geçtiğinizi (tıkladığınız bağlantılar gibi) görmemize yardımcı olur. 
Kişiselleştirilmiş içerik ve reklamcılık faaliyeti sağlamak. Örneğin, çerezler size ilgi alanlarınızla bağlantılı reklamlar sunmamıza yardımcı olur.

ÇEREZLER KONUSUNDA SEÇENEKLERİNİZ NELERDİR? 
Kullanıcılar Site’yi kullanırken kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini düzenleyebilmektedir. Ancak, Site’nin çalışması için zorunlu olan bazı çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı çerezlerin kapatılması halinde Site’nin çeşitli özelliklerini kullanamayabileceğinizi unutmayınız. 
Kullanıcılar, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirebilirler. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilir. Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir. 

ALFA, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.


   KURUMSAL
Bizi Takip Edin

   ALFA AKADEMİ


EĞİTİMDE 23. YIL
© Telif hakkı 1997-2019 ALFA Bilgi. Tek. Reklam Yay. San. Tic. Ltd.Şti. | Tüm hakları saklıdır.